Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 12:14

Απέσυρε την προσφορά για την Anglo American η Xstrata

Την απόφασή της να αποσύρει την προσφορά για την εξαγορά της Anglo American ανακοίνωσε η Xstrata, ματαιώνοντας τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων μεταλλευτικών ομίλων στον κόσμο.

Την απόφασή της να αποσύρει την προσφορά ύψους 29,6 δισ. στερλινών για την εξαγορά της Anglo American ανακοίνωσε η Xstrata, ματαιώνοντας τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων μεταλλευτικών ομίλων στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι σε πέντε μέρες έληγε η προθεσμία για την υποβολή επίσημης πρότασης εξαγοράς της εταιρείας. Η Xstrata δεν μπορεί πλέον να καταθέσει νέα προσφορά για την Anglo προτού παρέλθουν έξι μήνες, εκτός και αν πρόκειται για μια συμφωνηθείσα προσφορά ή αν προέρχεται από τρίτο μέρος.

«Είναι λυπηρό που το δ.σ. της Anglo American απέρριψε αμέσως την πρότασή μας, χωρίς να έχει επαφές με την Xstrata», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικ Ντέιβις, τονίζοντας πως «η στρατηγική επιχειρηματολογία για μια συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών παραμένει αμείωτη».

Οι μετοχές της Anglo υποχωρούσαν νωρίτερα στο Λονδίνο κατά 3,2% στις 2.237,5 πένες, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 29,5 δισ. στερλίνες. Ο τίτλος της Xstrata σημείωνε πτώση 0,2% στις 1.029 πένες.