Γ. Προβόπουλος: «Πρόωρη» η απόσυρση των μέτρων στήριξης

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 10:50
UPD:11:00

«Με την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη στα αρχικά της στάδια και με την οικονομική δραστηριότητα πολύ κάτω από τα επίπεδα προ της κρίσης, είναι νωρίς ακόμη να ξεκινήσει η απόσυρση των μέτρων στήριξης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Μια πιθανή απόσυρση των μέτρων στήριξης στην Ευρωζώνη θα ήταν πρόωρη, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος, εξηγώντας πως η οικονομική ανάκαμψη στα 16 κράτη – μέλη βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

«Με την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη στα αρχικά της στάδια και με την οικονομική δραστηριότητα πολύ κάτω από τα επίπεδα προ της κρίσης, είναι νωρίς ακόμη να ξεκινήσει η απόσυρση των μέτρων στήριξης», τόνισε ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα "Challenges and Prospects of South East European Economies in the Wake of the Financial Crisis", το οποίο συνδιοργανώνει η ΤτΕ και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Γ. Προβόπουλος: Επιτακτική για την Ελλάδα η μεσοπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα

Γ. Προβόπουλος: Επιτακτική για την Ελλάδα η μεσοπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα

«Η πρόκληση είναι να επιλεγεί ο σωστός χρόνος της απόσυρσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πάντως πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αποσύρει εγκαίρως όποια μη συμβατικά μέτρα θα μπορούσαν να απειλήσουν τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα.

Το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις μεγάλες αυξήσεις των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους. «Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες μακροπρόθεσμες δημοσιονομικές προκλήσεις με την δέσμευση για μεγάλες μειώσεις των ελλειμμάτων, μόλις εδραιωθεί η ανάκαμψη», ανέφερε.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι είναι μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης που απειλούνται περισσότερο με δημοσιονομικό εκτροχιασμό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα