Οριακή άνοδος στο Τόκιο

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 10:56

Οριακή άνοδο 0,2% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε στα υψηλά τριών εβδομάδων χάρη στα κέρδη που κατέγραψαν οι εταιρείες λιανικής και οι φαρμακοβιομηχανίες, τα οποία αντιστάθμισαν τις απώλειες στις τράπεζες.

Βουτιά 11% έκανε για δεύτερη συνεχή ημέρα απωλειών η μετοχή της Japan Airlines, η οποία έχασε εντός της εβδομάδας 26% από την αξία της, εξαιτίας των ανησυχιών για το μέγεθος και το περιεχόμενο του πακέτου διάσωσης που άσκησε πιέσεις και στον τραπεζικό κλάδο.

Πτώση σημείωσαν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου εξαιτίας των μαζικών ρευστοποιήσεων, ασκώντας ιδιαίτερη πίεση στο Nikkei, ο οποίος όμως έδειξε εντυπωσιακή ανθεκτικότητα.

«Πιστεύω ότι οι προσδοκίες καλών αποτελεσμάτων για τις ιαπωνικές εταιρείες παρείχαν ουσιαστική στήριξη στο Nikkei αυτή την εβδομάδα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, μεταξύ των οποίων και η ανατίμηση του γεν», σχολιάζει ο Τομόμι Τιαμασίτα, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Shinkin Asset Management.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.257,56 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε σε αρνητικό έδαφος καταγράφοντας απώλειες 0,4% κλείνοντας στις 900,95 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα