Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 11:17

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι δείκτες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με οδηγό τις τράπεζες και τις εταιρείες ενέργειας.

Το κλίμα επηρεάζεται θετικά από τα ισχυρά αποτελέσματα των IBM και Google, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία που θα ανακοινώσουν σήμερα η Bank of America και η General Electric.

«Τα αποτελέσματα της General Electric αναμένονται καλύτερα. Ωστόσο, στον τραπεζικό κλάδο υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των τμημάτων επενδύσεων και λιανικής τραπεζικής», δήλωσε ο διευθυντής της Seven Investment Management.

Στις 10:53 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,7% στις 1.024,55 μονάδες.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι οι τράπεζες, με τις μετοχές των Barclays, HSBC, Banco Santander και Lloyds Banking Group να ενισχύονται μεταξύ 0,9% και 3,8%.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ενεργειακές εταιρείες, μετά την άνοδο των τιμών πετρελαίου πάνω από τα 78 δολάρια το βαρέλι. Οι τίτλοι των BG Group, BP, Royal Dutch Shell και Total καταγράφουν κέρδη 1,2-2,1%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνουν άνοδο 0,7%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται κατά 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα