Xerox: Αναθεώρηση προβλέψεων για την ετήσια κερδοφορία

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 15:37

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα ετήσια κέρδη προέβη η Xerox, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια έγχρωμων εκτυπωτών υψηλών ταχυτήτων, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας, εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων αποτελεσμάτων, αναμένεται να διαμορφωθούν το 2009 σε 55-57 σεντς ανά μετοχή έναντι 50-55 σεντς ανά μετοχή που εκτιμούσε η διοίκηση προηγουμένως. Οι αναλυτές αναμένουν, από την πλευρά τους, κέρδη 54 σεντς ανά μετοχή, κατά μέσο όρο.

Το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 14 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 16% στα 3,7 δισ. δολάρια. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου τα κέρδη της Xerox εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 22 σεντς ανά μετοχή, έναντι 21 σεντς που προβλέπει η αγορά.

Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Ούρσουλα Μπερνς, η οποία ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιουλίου, επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδα της Xerox μετά το πλήγμα που δέχθηκαν από την οικονομική ύφεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα