Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των δεσμεύσεων προς τους αγρότες

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 15:38
AΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ προς τους αγρότες παρουσίασε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους γνωστοποίησε πως:

Κ. Μπατζελή: Να δώσουμε ώθηση την εμπορική αξία του αγροτικού προϊόντος

Κ. Μπατζελή: Να δώσουμε ώθηση την εμπορική αξία του αγροτικού προϊόντος

-Γύρω στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ στους παραγωγούς.

-Από τις αρχές του 2010 θα αυξηθεί η επιστροφή του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα από 7% σε 11%. Από το ίδιο διάστημα θα εφαρμοστεί και η αυξημένη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.

-Σύντομα, θα δοθεί ενίσχυση στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.

Ανέφερε ακόμη πως:

-Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ.

-Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του ΕΦΕΤ, την αναδιοργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και εξετάζεται η κατάργηση της Αγρογής ΑΕ. Για το φορέα αυτό, η κ. Μπατζελή ανέφερε, ότι οι 270 προεκλογικές προσλήψεις είναι «ανύπαρκτες», σημειώνοντας πως δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει απόφαση, δεν ακολουθήθηκε καμιά διαδικασία. Επανεξετάζονται επίσης προσλήψεις (870) στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η κ. Μπατζελή επανέλαβε ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά εναντίον των μεταλλαγμένων και εξετάζει τη λήψη μέτρων για την εμπορία των προϊόντων αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα