Σαλόνι Αυτοκίνητου στο Τόκιο: Η ιαπωνική άποψη της αυτοκίνησης

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 15:31
UPD:16:28
REUTERS

Η καρδιά της αυτοκίνησης θα «χτυπάει» τις προσεχείς ημέρες στην Ιαπωνία και ειδικότερα στο Τόκιο όπου αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 41ο Σαλόνι Αυτοκίνητου.

Η διεθνής εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ιαπώνων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο Makuhati Messe, στη Chiba, από τις 24 Οκτωβρτίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

Από το Σαλόνι απουσιάζουν σημαντικά ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας από την Ευρώπη και την Αμερική ενώ το «παρών» δίνουν όλοι οι Ιάπωνες εκπρόσωποι του χώρου, σε μία προσπάθεια να τονώσουν την «πληγωμένη» αγορά του αυτοκινήτου λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Όπως και στην Γενεύη, έτσι και στο Τόκιο κυριαρχεί η φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση με εναλλακτικές μορφές ενέργειες και πρωτοποριακές τεχνολογίες που όμως δεν αναμένεται να «ελαφρύνουν» την τσέπη του μελλοντικού καταναλωτή. Στο Σαλόνι παρουσιάζονται αρκετά πρωτότυπα τα οποία είτε θα ακολουθήσουν την γραμμή παραγωγής είτε θα αποτελέσουν τη βάση για τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες φρόντισαν να παρουσιάσουν στους επισκέπτες μοντέλα που συγκεντρώνουν αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες φιλικές πάντα προς το περιβάλλον, αλλά και να δώσουν μία ιδέα για το πως θα είναι η αυτοκίνηση στο μέλλον.

Παράλληλα, φρόντισαν να δώσουν τις απαντήσεις τους απέναντι στους ευρωπαίους και αμερικανούς ανταγωνιστές τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα