Sumitomo Trust, Chuo Mitsui: Συγχώνευση προ των πυλών;

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 12:57

Σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας μεταξύ τους συγχώνευσης βρίσκονται οι Sumitomo Trust και Chuo Mitsui Trust Holdings, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Οι δύο τράπεζες σχεδιάζουν τη συγχώνευσή τους στις αρχές του 2011, είχε αποκαλύψει νωρίτερα η εφημερίδα Nikkei, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Οι εταιρείες, η συνδυασμένη αξία των οποίων ανέρχεται σε 1,39 τρισ. γιεν (15 δισ. δολ.), αναφέρουν σε σημερινές ανακοινώσεις τους στο χρηματιστήριο του Τόκιο ότι «τίποτα δεν έχει αποφασιστεί».

Μια πιθανή συμφωνία μεταξύ τους θα σηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη τραπεζική συγχώνευση των τελευταίων τεσσάρων ετών στην Ιαπωνία και θα δημιουργούσε την πέμπτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της χώρας βάσει στοιχείων ενεργητικού.

Και οι δύο τράπεζες ειδικεύονται στη διαχείριση συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και στη χρηματοδότηση συναλλαγών real estate.

Οι μετοχές της Chuo Mitsui αναρριχήθηκαν έως 12% στον απόηχο του δημοσιεύματος της ιαπωνικής εφημερίδας, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα σχεδόν εννέα μηνών. Ο τίτλος της Sumitomo Trust ενισχύθηκε έως 4,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα