Υπέρ της κατάργησης των stage ο ΣΕΒ

Συνάντηση Δημήτρη Δασκαλόπουλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 12:58
UPD:15:49
AΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η κατάργηση των stage από την κυβέρνηση βρίσκει σύμφωνο το ΣΕΒ, «δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά είχαν εκφυλιστεί τα τελευταία χρόνια σε μοχλό πελατειακών σχέσεων, καταδικάζοντας σε μια ιδιότυπη πολιτική και επαγγελματική ομηρία χιλιάδες νέους».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο και υποστήριξε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να σχεδιάσει από κοινού με την κυβέρνηση την αξιοποίηση των stage στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο να παράσχει πρόσθετα επαγγελματικά οφέλη στους νέους εργαζόμενους.

Δ. Δασκαλόπουλος: Διάθεση συνεργασίας και συνεισφοράς από τον ΣΕΒ

Δ. Δασκαλόπουλος: Διάθεση συνεργασίας και συνεισφοράς από τον ΣΕΒ

«Η αποσύνδεση των stage από το δημόσιο τομέα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και η επανασύνδεσή τους με την ιδιωτική οικονομία, αν σχεδιαστεί σωστά, μπορεί να τονώσει ουσιαστικά τόσο την απασχόληση όσο και την παραγωγικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ο κ.Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι ο ΣΕΒ θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με στόχο να γίνει επιτευχθεί μια καλή συμφωνία για όλες τις πλευρές και χρήσιμη για την οικονομία. Τάχθηκε επίσης έμμεσα υπέρ της υπογραφής διετούς σύμβασης, όπως αυτή που ισχύει τώρα και λήγει το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κονδυλίων.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη μαύρη εργασία, τις εγγυήσεις στο χώρο της εργασίας, τη γρηγορότερη απονομή των συντάξεων καθώς και οι δέκα προτάσεις του ΣΕΒ για την αντιμετώπιση της ανεργίας που παραδόθηκαν στο υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα.

A. Λοβέρδος: Λειτουργική συνεργασία με ΣΕΒ

A. Λοβέρδος: Λειτουργική συνεργασία με ΣΕΒ

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διαιωνίζει τον εργασιακό μεσαίωνα

«Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, αφού τα μεταφέρει όλα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά μόνο να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για την μισθοδοσία τους», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε επίσης ότι «η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διαιωνίζει τον εργασιακό μεσαίωνα, προσφέρει στις μεγάλες επιχειρήσεις δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων, αφού δεν θα πληρώνονται από αυτές αλλά από τον ΟΑΕΔ, οδηγεί στην συμπίεση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προς το κατώτερο δυνατό επίπεδο».

Αναφερόμενος δε στον πρόεδρο του ΣΕΒ, παρατήρησε ότι «πραγματικά δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του για το μεγάλο δώρο που τους έκανε η κυβέρνηση μεταφέροντας τα κακοπληρωμένα και ανασφάλιστα stage στον ιδιωτικό τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα