Κάτω από τα 79 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 12:27

Κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», έπειτα από τρεις μέρες απωλειών, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις χρηματαγορές και στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά πετρελαίου εξαρτάται περισσότερο από την πορεία του δολαρίου παρά από αυτά που έχουν να πουν ο DOE, ο ΟΠΕΚ, η Κίνα ή ακόμα και η Goldman Sachs», σημειώνουν οι αναλυτές της Schork Group στο ημερήσιο δελτίο τους.

Στις 11:31 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 6 σεντς στα 78,62 δολάρια το βαρέλι. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 77,24 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 2 σεντς.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται κυρίως στο δολάριο καθώς και στην έκθεση του American Petroleum Institute (API), η οποία θα προσφέρει ενδείξεις όσον αφορά στη ζήτηση πετρελαίου στη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε σήμερα έναντι του ευρώ, μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω εικασιών ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ δεν θα συνεχίσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα