Προς τέταρτο μήνα απωλειών το δολάριο

Εναντι του ευρώ
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 06:26
UPD:07:27

Προς τέταρτο μήνα απωλειών οδεύει το δολάριο έναντι του ευρώ, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα από το 2004, καθώς οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην ανάπτυξη ανανεώνοντας την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια ανάκαμψη θα επιταχυνθεί, βοηθώντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Το γιέν οδεύει να κλείσει τον μήνα με τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι του ευρώ από τον Μάϊο, μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε απροσδόκητη μείωση της ανεργίας για δεύτερο μήνα, περιορίζοντας τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το γιέν. Το δολάριο της Αυστραλίας συνεχίζει να σημειώνει ρεκόρ ανόδου για ένατο μήνα καθώς οι μετοχές παγκοσμίως έκαναν ράλι και οι τιμές για τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής που εξάγει η χώρα κινήθηκαν ανοδικά.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,4849 ανά ευρώ στις 12:30 μ.μ. στο Τόκιο από 1,4822 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 135,63 ανά ευρώ από 135,51 που ήταν χθες και οδεύει να υποχωρήσει 3,3% αυτόν τον μήνα. Το αμερικανικό δολάριο αγοράστηκε στα 91,33 γιέν από 91,41 γιέν.

Το δολάριο της Αυστραλίας αγοράστηκε στα 91,56 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 91,50 σεντς που ήταν χθες στη νέα Υόρκη και οδεύει να σημειώσει άνοδο 3,7% τον Οκτώβριο.

Ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της περιφέρειας ισχυροποιήθηκε 1,7% σήμερα και ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,4%. Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 2,3% και το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκε 3,8% φθάνοντας στα 79,87 δολ. το βάρελι.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι των 13 από τα 16 μεγαλύτερα νομίσματα του κόσμου.

Χθες το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% το τρίτο τρίμηνο μετά τη συρρίκνωσή του τις προηγούμενες τέσσερις περιόδους. Κατά μέσον όρο 79 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί με ρυθμό 3,2%.

¶λλη έκθεση στην Ιαπωνία έδειξε απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στο 5,3% τον Σεπτέμβριο από 5,5% τον Αύγουστο.

Σήμερα, στις 8 π.μ. ώρα Βισμπάντεν, θα ανακοινωθούν και οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές αυτές θα είναι υψηλότερες από τις λιανικές πωλήσεις του Αυγούστου.

Τέλος το ευρώ διαπραγματεύθηκε στις 89,62 πένες (ανά βρετανική λίρα) από 89,58 πένες που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη και όδευε να σημειώσει τις πρώτες μηνιαίες απώλειες έναντι της στερλίνας από τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα