Ευρωζώνη: Ανέκαμψε η μεταποίηση τον Οκτώβριο

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 11:32

Επέκταση παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, για πρώτη φορά σε διάστημα 17 μηνών, τον Οκτώβριο, καθώς οι νέες παραγγελίες ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον δύο ετών.

Σύμφωνα με τη Markit, ο σχετικός δείκτης PMI αυξήθηκε στις 50,7 μονάδες από 49,3 μονάδες που ήταν το Σεπτέμβριο, σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων αλλά και την αρχική πρόβλεψη της εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από το Μάιο του 2008, που ο δείκτης ξεπερνά τις 50 μονάδες – οι οποίες διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Οι 50,7 μονάδες που καταγράφηκαν είναι οι υψηλότερες από τον Απρίλιο του 2008.

«Οι επιχειρηματικές συνθήκες στον μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνης βελτιώθηκαν για πρώτη φορά από το Μάιο της περασμένης χρονιάς, χάρη στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της παραγωγής και των νέων παραγγελιών και τις μειωμένες απώλειες θέσεων εργασίας», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον της Markit.

Ο επιμέρους δείκτης νέων παραγγελιών ανήλθε στις 53,7 μονάδες – τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 μηνών – από 52,5 μονάδες που ήταν το Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα