Την απόσυρση των κινήτρων φοβάται η Γουόλ Στριτ

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 11:39

Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί στη Γουολ Στριτ εν αναμονή νέων εξελίξεων αυτή την εβδομάδα, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις της Federal Reserve και μια σημαντική έκθεση για την ανεργία.

Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί στη Γουολ Στριτ εν αναμονή νέων εξελίξεων αυτή την εβδομάδα, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις της Federal Reserve και μια σημαντική έκθεση για την ανεργία, σύμφωνα με το Reuters.

Με τις ανακοινώσεις στις οποίες πρόκειται να προβεί η Fed αναφορικά με τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει αναμένεται να εξαγγείλει περιορισμό των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας, γεγονός που δημιουργεί νευρικότητα στην αγορά.

Παράλληλα, τα στοιχεία για την απασχόληση στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι θα υποδηλώνουν ανάκαμψη της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο.

«Εάν η κυβέρνηση αποσύρει τα κίνητρα από τώρα βάζοντας φρένο στις δαπάνες της χωρίς να σημειωθεί παράλληλα αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε ο ¶ντονι Κονρόι, κορυφαίος trader της BNY ConvergEx, θυγατρικής της Bank of New York.

«Έγινε ένα μπαμ που οφειλόταν στα κίνητρα», σημειώνει ο Φρεντ Ντίκσον, υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς της D.A. Davidson & Co. «Η άποψη που επικρατεί σήμερα είναι ότι η οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο, αλλά ίσως με μικρότερο ρυθμό από το τρίτο», συμπληρώνει.

Οι αγορές επιφυλάσσονται για τυχόν εκπλήξεις στην ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς που αναμένεται την Τετάρτη μετά την ολοκλήρωση διήμερης συνεδρίασης, με το ενδεχόμενο της αύξησης των επιτοκίων να θεωρείται πιθανό το επόμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα