Λ. Κατσέλη: Ανευ νομιμοποιητικής βάσης οι κινητοποιήσεις

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 12:35
UPD:13:39

Τη λύπη της για την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της ΟΛΠ να συνεχίσουν την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση για τις κινητοποιήσεις.

H κα Κατσέλη επανέλαβε πως δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση για τις κινητοποιήσεις.

«Η άμεση έναρξη του διαλόγου, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για κομβικά ζητήματα της Σύμβασης, η συνέχιση της τιμολόγησης από τον ΟΛΠ ΑΕ μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και η τοποθέτηση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΛΠ ΑΕ αποτελούν το πλαίσιο των δεσμεύσεων, που η κυβέρνηση είχε αναλάβει και οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχθεί ήδη από τις 16 Οκτωβρίου», σημείωσε η κ. Κατσέλη και κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν το κόστος των αποφάσεών τους για την οικονομία, τους καταναλωτές, τους εμπόρους και τις παραγωγικές τάξεις.

«Στην επιδίωξη δημιουργίας τετελεσμένων, η απάντηση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο ότι "ανοιχτός διάλογος σημαίνει ανοιχτά λιμάνια"», κατέληξε στη δήλωσή της η υπουργός.

Ντ. Μπακογιάννη: Συνέπεια άκρατου λαϊκισμού η παράλυση του λιμανιού

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στον Πειραιά, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για «ολική παράλυση εδώ και ένα μήνα» του λιμανιού, ως «συνέπεια του άκρατου λαϊκισμού και των ανεύθυνων υποσχέσεων που μοίρασε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ».

«Και το λογαριασμό, δυστυχώς, τον πληρώνει σήμερα η χώρα, η οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες», πρόσθεσε η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ.

«Το εμπόριο έχει παγώσει, η αγορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, απειλούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας και πλήττεται διεθνώς η εικόνα της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με τους χειρισμούς του το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να εμφανίσει μια Ελλάδα αναξιόπιστη που δεν τιμάει την υπογραφή της», τόνισε και συμπλήρωσε: «Μια Ελλάδα, όπου η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνία γίνονται όμηροι στα χέρια λίγων προνομιούχων συντεχνιών»

Κάλεσε τέλος προσωπικά τον κ. Παπανδρέου να επέμβει και τόνισε: «αν η κυβέρνηση διαθέτει έστω και ίχνος ευθύνης απέναντι στον τόπο, η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει τώρα».

«Η συμφωνία με την Cosco «υπάγεται σε μία θεώρηση της γεω- στρατηγικής θέσης της χώρας. Δεν είναι προϊόν ούτε ιδεοληψίας, ούτε ιδεολογικής μονομέρειας» σημείωσε http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1737526 μιλώντας στον Real Fm o Γιώργος Βουλγαράκης και συνέχισε:

«Αυτή η συμφωνία, ήταν ο μοναδικός πλειοδοτικός διαγωνισμός που έχει γίνει στην ιστορία της χώρας. Όποιος έδινε τα περισσότερα, έπαιρνε τη δουλειά. Ούτε ποιοτικά κριτήρια, ούτε υποκειμενισμοί. (...) Αυτό σε ότι αφορά τη διαφάνεια»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα