Γ. Ανωμερίτης: Η συμφωνία έχει κυρωθεί και θα εφαρμοστεί

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 13:39

Η συμφωνία ΟΛΠ - Cosco έχει κυρωθεί από την ελληνική πολιτεία και θα εφαρμοστεί, διαβεβαίωσε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στον Real FM.

Όπως διευκρίνισε, πάρχουν δύο χωριστά πράγματα, το θέμα ΟΛΠ και Cosco - ΣΕΠ, και το θέμα ΟΛΠ και εργαζόμενοι. «Θα τα δούμε και με τις δύο πλευρές. Η συμφωνία φυσικά έχει κυρωθεί από την ελληνική πολιτεία και η συμφωνία θα εφαρμοστεί. Τώρα τι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε για να αισθάνονται οι εργαζόμενοι ασφάλεια, ότι έχουν συνέχεια κι ότι δεν είναι απλώς ένα μικρό εξάρτημα όλης αυτής της ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο κ. Ανωμερίτης.

Όπως διευκρίνισε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, υπάρχουν δύο χωριστά πράγματα, το θέμα ΟΛΠ και Cosco - ΣΕΠ, και το θέμα ΟΛΠ και εργαζόμενοι.

«Δεν πρόκειται για μία τριμερή συζήτηση», παρατήρησε, «πρόκειται για επιμέρους συζητήσεις και πιστεύω ότι για όλα υπάρχουν λύσεις και υπάρχουν λύσεις που όλοι θα βγουν κερδισμένοι».

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, την ερχόμενη Τρίτη συγκαλείται το ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ, προκειμένου να εκλέξει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΠ τον κ. Ανωμερίτη σε αντικατάσταση του νυν διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Αναστασόπουλου.

Ο ορισμός του κ. Ανωμερίτη στη θέση και του προέδρου του Οργανισμού θα επιβεβαιωθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ, η οποία θα συνέλθει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 20 ημερών και θα αντικαταστήσει και τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΠ ΑΕ.

Με την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αρχίζει ο διάλογος μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ, της ΣΕΠ (θυγατρικής της Cosco) και των εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα