Σε τροχιά ανόδου

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 00:01

Σε τροχιά ανόδου κινήθηκαν τα χρηματιστήρια στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εν μέσω ευφορίας που προκλήθηκε από τα στοιχεία στις ΗΠΑ σχετικά με τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας, οι οποίες υποχώρησαν σε χαμηλά 10μήνου την προηγούμενη εβδομάδα, και με την παραγωγικότητα, η οποία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάρκεια έξι ετών.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο στυλοβάτης ήταν η Cisco, η οποία έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας συνέβαλε στη βελτίωση των πωλήσεων.

Η Cisco, ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής εξοπλισμού δικτύων, είδε τη μετοχή του να ενισχύεται περισσότερο από 3,5% από τη στιγμή που τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και η εταιρεία διεύρυνε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της κατά 10 δισ. δολάρια.

Η Wall Street άνοιξε με την ιδιαίτερα ενθαρρυντική ανακοίνωση της Cisco και εν συνεχεία βρήκε τη δυναμική για να ενισχυθεί περαιτέρω στα καλύτερα του αναμενομένου νέα για την παραγωγικότητα και την ανεργία.

Σειρά έχουν σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ και θεωρούνται άκρως σημαντικά για να επιβεβαιώσουν τις σημερινές τάσεις.

Στην Ευρώπη οι μετοχές έκλεισαν σε υψηλά μιας εβδομάδας στον απόηχο των θετικών ειδήσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,6%, στις 990,53 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Οκτωβρίου, αφού όμως νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε και το χαμηλό των 969,74 μονάδων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα