Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 05:18
UPD:05:31

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες τους απώλειες, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σε συνδυασμό με την έκθεση για την ανεργία στις ΗΠΑ και την υψηλότερα παραγωγικότητα ανά εργαζόμενο.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1% φθάνοντας στις 115,82 μονάδες στις 11:09 π.μ. στο Τόκιο. Μέσα στην εβδομάδα υποχώρησε 0,5%. Φέτος ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 29%, τη μεγαλύτερη από το 2003, καθώς οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις διοχέτευσαν κεφάλαια στο τραπεζικό σύστημα για να αναζωογονήσουν την οικονομία.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,1% φθάνοντας στις 9.827,88 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 1,5% και στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε ποσοστό 2%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες σε όλες τις ανοιχτές αγορές της Ασίας, πλην των Φιλιππίνων.

Χθες στις ΗΠΑ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) αναρριχήθηκε 2,1%, τα μέγιστα από τον Ιούλιο. Τα στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι οι αιτήσεις για το Ταμείο Ανεργίας υποχώρησαν στις 512.000 την εβδομάδα που πέρασε, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο και η παραγωγικότητα ανά εργαζόμενο αναρριχήθηκε κατά 9,5% ετησίως το τρίτο τρίμηνο και με τον ταχύτερο ρυθμό σε έξι χρόνο. Και το εργατικό κόστος μειώθηκε, σηματοδοτώντας ότι οι εταιρείες ίσως αρχίσουν ξανά τις προσλήψεις.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί τρεις φορές περισσότερο από την πρόβλεψη του Αυγούστου και σηματοδότησε ότι θα συνεχίσει να ηγείται στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα