Χωρίς ενθουσιασμό

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 00:01

Οι ανησυχίες για εύθραυστη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επανήλθαν χθες στο προσκήνιο με αποτέλεσμα να χαθεί ο ενθουσιασμός στις αγορές. Πιο επιφυλακτικοί οι επενδυτές, απέφυγαν τις μεγάλες κινήσεις, με αποτέλεσμα οι δείκτες στις αγορές μετοχών να σημειώσουν οριακές μόνο μεταβολές.

Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 είχε πτώση 0,2%, ενώ ο FTSE100 στο Λονδίνο και ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη υποχώρησαν μόλις 0,1%. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών και πρώτων υλών, ενώ αντιθέτως σημαντικά κέρδη είχαν οι ασφαλιστικές.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στον κλάδο των τραπεζών. Ανάλογο ήταν το σκηνικό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τους δείκτες να κινούνται ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη.

Στο κόκκινο βρέθηκαν πετρελαιοβιομηχανίες και μεταλλευτικές εξαιτίας των πιέσεων στις τιμές του μαύρου χρυσού και ορισμένων μετάλλων. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε χθες κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι, καθώς ο τυφώνας «Αϊντα» υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα και περιορίστηκαν έτσι οι ανησυχίες για μεγάλα προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου μετά το πέρασμά του από τον κόλπο του Μεξικού.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο κατάφερε να ανακτήσει κάποιο έδαφος έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων. Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε η στερλίνα, καθώς ο διεθνής οίκος Fitch Ratings προειδοποίησε ότι η Βρετανία κινδυνεύει να χάσει την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα