Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 05:21
UPD:05:30

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας υψηλότερα τον MSCI Asia Pacific Index για τέταρτη ημέρα, μετά τη μεγαλύτερη αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών σε συνδυασμό με την αύξηση των δεικτών των ναύλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,7% φθάνοντας στις 118,83 μονάδες στις 9:54 π.μ. στο Τόκιο, διευρύνοντας την άνοδο των τεσσάρων ημερών στο 3,6%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,5%, ενώ στην Αυστραλία άνοδο 0,6% σημείωσε ο δείκτης S&P/ASX 200.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε κατά 0,7% φθάνοντας στις 9.922,12 μονάδες. Η αύξηση 10,5% των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού τον Σεπτέμβριο, δείκτης των επενδύσεων των εταιρειών από έξι έως τρεις μήνες υπερέβη τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 4,1%.

Οι Ασιάτες επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, τον πληθωρισμός και τις επενδύσεις της Κίνας αργότερα σήμερα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση και ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών για δεύτερη ημέρα.

Ο Baltic Dry Index, δείκτης του κόστους των ναύλων για τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, σημείωσε χθες άνοδο 3,9%, τη ένατη συνεχόμενη άνοδο, στο μακροβιότερο ράλι του από τις 8 Οκτωβρίου.

Τα συμβόλαια του χρυσού στη Νέα Υόρκη κινήθηκαν σήμερα ανοδικά για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σε ποσοστό 0,5% φθάνοντας στα 1.017,60 δολ. η ουγγιά.

Ο MSCI Asia Pacific Index έχει αναρριχηθεί 68% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στις 9 Μαρτίου, υπερβαίνοντας την άνοδο του S&P 500 και του ευρωπαϊκού Dow Jones Stoxx 600 Index.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα