Γ. Παπανδρέου: Λογοδοσία για τις αμοιβές των στελεχών του Δημοσίου

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 11:05
UPD:11:10

«Όχι απλώς το θεωρώ σκόπιμο, αλλά δεσμεύομαι να σταματήσω τέτοια φαινόμενα, δεν θα συναινέσουμε στην κατασπατάληση του δημοσίου χρέους» παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου.

A- A A+

Πρόκληση χαρακτήρισε τις αμοιβές των λεγόμενων golden boys ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, κάνοντας και πάλι λόγο για καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου.

«Όχι απλώς το θεωρώ σκόπιμο, αλλά δεσμεύομαι να σταματήσω τέτοια φαινόμενα, δεν θα συναινέσουμε στην κατασπατάληση του δημοσίου χρέους, παρατήρησε», χαρακτηριστικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπανδρέου: Λογοδοσία για τις αμοιβές των στελεχών του Δημοσίου

Γ. Παπανδρέου: Λογοδοσία για τις αμοιβές των στελεχών του Δημοσίου

Οπως υπογράμμισε, οι αμοιβές των στελεχών των επιχειρήσεων του Δημοσίου, των δημόσιων οργανισμών και του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα γίνονται με συγκεκριμένες αρχές

- Διαφάνεια: Ποια είναι η συνολική αμοιβή και για ποιους

- Λογοδοσία

- Δικαιοσύνη

Οι υπουργοί, τόνισε ο κ. πρωθυπουργός, θα αιτιολογούν κάθε απόφαση, ποιος αμείβεται, με πόσα και γιατί.

Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν αυτά που προτίθεστε να κάνετε, γίνουν τελικά πράξη, απάντησε παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να τα δούμε τώρα, να καταγραφούν οι αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Καρατζαφέρης: Nα καταγραφούν οι αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Γ. Καρατζαφέρης: Nα καταγραφούν οι αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

«Όσα παίρνει ένα ολόκληρο χωριό, ή 200 νέοι των stage, τα παίρνει ένας άνρθωπος», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Ας κάνουμε μία εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ να δούμε τι γίνεται εκεί, τι δυσωδία θα αποκαλυφθεί».

«Ο Αλμούνια έκοψε το χαμόγελο του υπουργού Οικονομικών, άλλα και όλων εμάς που πτωχεύουμε την ώρα που κάποιοι αμείβονται με ένα εκατ.€ το χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Tο να καταγράψουμε όλους τους φορείς, τις επιτροπές, τους μισθούς και τους υπαλλήλους στο δημόσιο είναι τεράστιο έργο, γιατί δεν υπάρχει πουθενά καταγραφή, επεσήμανε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε ως κράτος πόσους υπαλλήλους έχουμε ..αυτό είναι δείγμα της αδιαφάνειας και της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Αυτό το έργο (της καταγραφής) το κάνουμε σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή