Αν. Βγενόπουλος: Παντελής έλλειψη πολιτικής στις μεταφορές

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 13:27
UPD:16:02

«Παντελή έλλειψη πολιτικής στον τομέα των μεταφορών» χρέωσε στην κυβέρνηση ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφερόμενος στο διαγωνισμό για την προσωρινή κάλυψη των άγονων γραμμών, και υποστήριξε ότι «το επιτελείο της κυβέρνησης ήταν εντελώς ανέτοιμο».

Η ανάθεση έργου θα έπρεπε να είχε γίνει με ποιοτικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος, και υπογράμμισε ότι δεν θα έπρεπε να δίνονται επιδοτήσεις στις αεροπορικές εταιρείες.

«Οι άγονες γραμμές θα εξυπηρετούνται με παλιά, ρυπογόνα αεροπλάνα… Η απόφαση αυτή φέρνει την Ελλάδα πίσω, δεν είναι η Ελλάδα του 2009… τα δικά μας όρια έχουν εξαντληθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτέλεση δρομολογίων σε 15 από τις 24 άγονες γραμμές ανατέθηκε για περίοδο τεσσάρων μηνών στις εταιρείες Athens Airways και Sky Express. Πέραν των εταιρειών αυτών, στο διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει επίσης η Olympic Air και η Aegean Airlines [AGNr.AT] .

Ο πρόεδρος της Olympic Air εξαπέλυσε επίσης δριμεία επίθεση στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη, τονίζοντας ότι μετά από πέντε χρόνια που ήταν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα μεταφορών «λογικά κάποιος θα ανέμενε ότι θα είχε μελετήσει τις αερομεταφορές και ότι όταν αναλάμβανε υπουργός θα είχε κάτι να πει, κάτι να εφαρμόσει».

Α. Βγενόπουλος: Μια περήφανη και εύπορη Ελλάδα οδηγείται σε διεθνή διασυρμό

Α. Βγενόπουλος: Μια περήφανη και εύπορη Ελλάδα οδηγείται σε διεθνή διασυρμό

Εκανε λόγο για παρατυπίες στη διαδικασία ανάθεσης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να παρέμβει ο πρωθυπουργός.

«Δεν σκοπεύουμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, όποιος θέλει ας επέμβει. Η επαγγελματική μας ευθύνη έφθασε στα όριά της, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την ανεπάρκεια του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος.

Ο πρόεδρος της MIG μίλησε συγκεκριμένα για «σκανδαλώδη ανεπάρκεια του κράτους που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ύπαρξη σκανδάλων εκ προθέσεως τα οποία παραμένουν αδιερεύνητα και ανυπαρξία σεβασμού στο δημόσιο χρήμα».

Κατήγγειλε επίσης ότι η επιτροπή που ασχολήθηκε με το διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές, επέτρεψε, κατά παράβαση, τη συμμετοχή εταιρειών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και επικαλέστηκε νομική γνωμάτευση, από την οποία μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας περί την υπηρεσία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομίας ο κ. Βγενόπουλος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομιμικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, χαρακτηρίζοντας «εθνική ντροπή» την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος, γεγονός που έχει κάνει την Ελλάδα «περίγελο της Ευρώπης» και το οποίο, όπως τόνισε ισοδυναμεί με 10.000 Βατοπέδια και 50.000 Siemens.

Πηγές: naftemporiki.gr, AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα