Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 10:44

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή μιας σειράς μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ).

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο κλάδος των τραπεζών, με τις μετοχές των Standard Chartered, Barclays, Lloyds, BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole και Natixis να ενισχύονται μεταξύ 0,3% και 1,8%.

¶νοδο 1,5% σημειώνει και η μετοχή της Cadbury μετά την είδηση ότι οι σοκολατοποιίες Hershey και Ferrero μελετούν την υποβολή κοινής προσφοράς για τη βρετανική εταιρεία, προκειμένου να τη βοηθήσουν να αποκρούσει την πρόταση της Kraft Foods.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,4% στις 1.033,98 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει χθες κατά 0,4%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο CAC 40 στο Παρίσι και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνουν σήμερα άνοδο μεταξύ 0,3% και 0,6%.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση Νοεμβρίου της ΒοΕ αναμένεται να ανακοινωθούν στις 11:30, ενώ στις 15:30 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα