Στα χαμηλότερα έξι εβδομάδων ο Nikkei

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 10:35

Την πτωτική του πορεία συνέχισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος κατέγραψε απώλειες 0,6% κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Βασική αιτία υποχώρησης ήταν οι ανησυχίες σχετικά με τις τράπεζες και τις εταιρείες ακινήτων. Απώλειες κατέγραψε και η Japan Airlines Corp, η μετοχή της οποίας κατρακύλησε στα επίπεδα δημόσιας εγγραφής του ιαπωνικού αερομεταφορέα το 2002 μετά την άρνηση του υπουργού μεταφορών να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της εταιρείας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Mitsubishi UFJ Financial Group ανακοίνωσε αύξηση κερδών τριμήνου κατά 59% χάρη στον αυξημένο δανεισμό και την ανακοίνωση για άντληση 11,2 δισ. δολαρίων με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να συμμορφωθεί η τράπεζα με τους αυστηρότερους κανονισμούς κεφαλαιακής επάρκειας που επιβάλλει το κράτος.

«Το επενδυτικό κλίμα είναι αρκετά άσχημο αυτή τη στιγμή, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέλος για τους αρνητικούς παράγοντες», σχολίασε ο Νοριτσούγκου Χιρακάβα, στέλεχος της Okasan Securities. «Το γεν είναι ισχυρό, επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με τις αυξήσεις κεφαλαίου, πολιτική αστάθεια και προβληματισμός για τις τράπεζες, ενώ υπάρχει και η JAL».

Ο Nikkei υποχώρησε σήμερα στις 9.676,80 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε απώλειες 0,8% κλείνοντας στις 850,06 μονάδες –στα χαμηλότερα επίπεδα μετά το Μάιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα