Σερβία: Δάνειο 200 εκατ. δολ. από την Παγκόσμια Τράπεζα

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 10:48

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic ανακοίνωσε χθες πως η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε την παροχή δανείου ύψους 200 εκατ. δολ. προκειμένου να υποστηριχθεί ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας.

Η χορήγηση του δανείου αποτελεί το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα από την επιτυχή ολοκλήρωση της επισκόπησης των οικονομικών επιδόσεων της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (συμφωνία τύπου stand-by) και τις συνομιλίες που ακολούθησαν μεταξύ των δύο πλευρών, επεσήμανε ο κ. Dinkic, προσθέτοντας πως η πόροι του δανείου θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού. Ο επικεφαλής του γραφείου της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Βελιγράδι, κ. Simon Gray δήλωσε πως το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη δύο στόχων και πιο συγκεκριμένα την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα.

Με σκοπό τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού της Σερβίας η Παγκόσμια Τράπεζα πρόκειται να εγκρίνει πόρους συνολικού ύψους 450 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. δολ. περίπου εγκρίθηκαν το Μάιο, τα 200 εκατ. δολ. χθες και τα υπόλοιπα 200 εκατ. δολ. αναμένεται να εγκριθούν το 2010.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα