Μέτρα για τη στήριξη των επαγγελματιών ζητά το ΕΕΘ

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 13:16
UPD:13:55

Προσωρινό πάγωμα -για δύο έως τρία χρόνια- του μέτρου των ποινικών διώξεων κατά επαγγελματιών, που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ, ζητά, μεταξύ άλλων, από τους αρμόδιους υπουργούς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Με επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, το ΕΕΘ ζητά επίσης να μη γίνει άκριτα η εφαρμογή τού υπό εξέταση μέτρου για την εγγραφή στον ΟΑΕΕ και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων (σήμερα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, καταβάλλοντας χαμηλές εισφορές).

Παράλληλα, με επιστολή προς την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, το ΕΕΘ ζητά να επεκταθεί άμεσα το αντικείμενο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Στόχος της πρότασης είναι το ΤΕΜΠΜΕ να λειτουργεί και ως Ταμείο Αναχρηματοδότησης και στήριξης επιχειρηματικότητας, παρέχοντας εγγυήσεις σε επιχειρήσεις για τη σύναψη νέων δανείων, ώστε να καλύπτεται κατά 100% η πληρωμή ακάλυπτων επιταγών που έχουν εκδώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα