Σε επίπεδα ρεκόρ ο χρυσός στην Ασία

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 09:16
UPD:09:27

Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε ο χρυσός στην Ασία, σημειώνοντας την έκτη μεγαλύτερη άνοδο όλων των εποχών σε δύο εβδομάδες, εν μέσω εικασιών ότι περισσότεροι επενδυτές θα αγοράσουν τις ράβδους χρυσού ως εναλλακτική επένδυση έναντι του δολαρίου.

Τα συμβόλαια του χρυσού στη Νέα Υόρκη κινήθηκαν ανοδικά για έβδομη συνεχόμενη ημέρα καθώς οι πιο ακριβείς στις προβλέψεις τους οικονομολόγοι προβλέπουν χαμηλό ρεκόρ κόστος δανεισμού, αύξηση της ανεργίας και διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ που θα επιβαρύνει το νόμισμα. Οι τιμές σποτ του χρυσού έχουν σημειώσει άνοδο 32% φέτος καθώς ο Dollar Index, ο δείκτης του αμερικανικού νομίσματος έναντι των λοιπών έξι κυριότερων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του γιέν έχει υποχωρήσει 7,2%.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 1% φθάνοντας τα 1.162,22 δολ. η ουγγιά – τα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα – πριν διαπραγματευθεί στα 1.160,30 δολ. η ουγγιά στις 9:05 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), σημείωσε άνοδο έως 1,4% φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 1.162,50 δολ. η ουγγιά.

Τον περασμένο μήνα ο χρυσός έκανε ράλι 10% και όδευε για ένατη ετήσια άνοδο, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα από τουλάχιστον το 1948, μετά την αγορά της Ινδίας 200 μετρικών τόνων χρυσού από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αυξάνοντας τις εικασίες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα την ακολουθήσουν. Οι κεντρικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτερες κάτοχοι χρυσού στον κόσμο.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων για άμεση παράδοση, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στα 18,675 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 1,455 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 364,75 δολ. η ουγγιά στις 9:09 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα