Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 05:23
UPD:05:34

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι οι ιαπωνικές τράπεζες ετοιμάζονται για νέο κύκλο πώλησης μετοχών. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της ενεργείας σημείωσαν κέρδη καθώς η Australian Financial Review σηματοδότησε την πιθανή προσφορά εξαγοράς της Woodside Petroleum Ltd.

O MSCI Asia Pacific Index απώλεσε 0,2% φθάνοντας στις 117,48 μονάδες στις 10:37 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει αναρριχηθεί 66% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στα οποία υποχώρησε τις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης βοηθούν στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Ιαπωνία, όπου οι αγορές άνοιξαν σήμερα μετά από μία ημέρα αργίας, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,5%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index αναρριχήθηκε 0,6%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index έκανε ράλι 1,4% μετά την ανακοίνωση της National Association of Realtors ότι οι πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών αυξήθηκαν 10% τον Οκτώβριο φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2007.

Οι εικασίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να διατηρεί το κόστος δανεισμού κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκαν μετά τη δήλωση του Charles Evans, προέδρου της Fed Bank στο Σικάγο, στους Financial Times ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ ενδέχεται να μείνουν κοντά στο μηδέν κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2010, ίσως και αργότερα.

Ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει φέτος άνοδο 31% και οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2003.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα