Ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 06:15
UPD:06:27

Ανοδικά κινήθηκαν δολάριο και γιέν αντιστρέφοντας τις απώλειες, καθώς οι διαπραγματευτές απέσυραν τα στοιχήματά τους κατά των δύο νομισμάτων πριν από την έναρξη της εποχής του εορτασμού των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Το δολάριο κινήθηκε επίσης ανοδικά έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα πριν από τη σημερινή ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων για το ΑΕΠ που προβλέπεται να δείξει ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό από τις αρχικές προβλέψεις το τρίτο τρίμηνο. Πτωτικά κινήθηκαν τα δολάρια της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας μετά τη μεγαλύτερη άνοδο που σημείωσε σε μία εβδομάδα, χθες, καθώς η ανησυχία για τον τραπεζικό τομέα περιόρισε τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Tο δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,4944 ανά ευρώ στις 10:50 π.μ. στο Τόκιο από 1,4961 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 132,77 ανά ευρώ από 133,11 γιέν που ήταν χθες. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 88,84 ανά δολάριο ΗΠΑ από 88,97 που ήταν στη Νέα Υόρκη.

Το νόμισμα της Αυστραλίας υποχώρησε στα 92,12 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 92,39 σεντς που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε στα 72,83 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 73,26 σεντς που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο, που θα ανακοινωθούν σήμερα, προβλέπεται να δείξουν ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο με ρυθμό 2,8% ετησίως, έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,5% τον περασμένο μήνα. Η αναθεώρηση θα αντικατοπτρίσει μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα και λιγότερες λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας υποχώρησε 0,3% και στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε απώλειες 0,6%.

Το ευρώ περιόρισε τις απώλειες πριν από την έκθεση που αναμένεται να δείξει ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αυξήθηκε τον Νοέμβριο και πριν την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal Reserve των ΗΠΑ από τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, που θα συγκεκριμενοποιήσουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα