Ενθαρρυντικά στοιχεία

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 00:01

Μετοχές και μέταλλα προσέλκυσαν χθες το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχθηκε το δολάριο, εν μέσω ενθαρρυντικών στοιχείων για τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, αλλά και εκτιμήσεων ότι οι κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν για μεγάλο διάστημα ακόμη τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο χρυσός ξεπέρασε και το «φράγμα» των 1.170 δολαρίων η ουγκιά, καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ ο χαλκός αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών.

Οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις ήταν έτσι μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων στις αγορές μετοχών, με τα κέρδη πάντως να διαχέονται σε όλους τους κλάδους. Στη Wall Street λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης και οι δέκα κλάδοι του S&P 500 κατέγραφαν κέρδη, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κυμαινόταν κοντά στις 10.500 μονάδες. Το έναυσμα της ανόδου έδωσαν τα στοιχεία για εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων κατοικιών τον Οκτώβριο.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 2,1%, ενώ κέρδη από 2% έως 2,5% είχαν οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντας πέραν των μεγάλων μεταλλευτικών επιχειρήσεων βρέθηκαν οι πετρελαιοβιομηχανίες αλλά και οι τράπεζες.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο δεχόταν ισχυρές πιέσεις, καθώς αξιωματούχος της Φέντεραλ Ριζέρβ επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τις προσδοκίες της αγοράς ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν και το 2010.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα