Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 05:20
UPD:05:30

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του μετάλλου. Οι μετοχές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών με ηλεκτρονικά κινήθηκαν πτωτικά καθώς το αμερικανικό δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 14 ετών έναντι του γιέν.

Επτά μετοχές κινήθηκαν ανοδικά σε κάθε έξι που κινήθηκαν πτωτικά μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος αναρριχήθηκε 0,2% φθάνοντας στις 118,51 μονάδες στις 10:14 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει αναρριχηθεί 68% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι τα ανά τον κόσμο κυβερνητικά μέτρα στήριξης αναζωογονούν τις οικονομίες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,3%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωνε άνοδο 0,4%. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε στην Αυστρσαλία ο S&P/ASX 200 Index.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 αναρριχήθηκε 0,5%. Κυβερνητικές εκθέσεις έδειξαν ότι οι πωλήσεις των νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον μήνα που πέρασε φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 13 μηνών, ενώ ο αριθμός των Αμερικανών ανέργων μειώθηκε την εβδομάδα που πέρασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008. Αλλη έκθεση έδειξε ότι οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων καθώς το αδύναμο δολάριο τόνωσε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως εναλλακτική επένδυση. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 2,6% φθάνοντας στα 77,96 δολ. το βαρέλι χθες στη Νέα Υόρκη, και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Νοεμβρίου. Το αργό σημείωσε άνοδο έως τα 78,09 δολ. το βαρέλι. Ανοδο 1,7% σημείωσαν τα συμβόλαια του χαλκού.

Το δολάριο υποχώρησε έως τα 87,21 έναντι του γιέν, επίπεδα στα οποία είχε να υποχωρήσει από τις 21 Ιανουαρίου. Εκείνη την ημέρα είχε διαπραγματευθεί στα 87,13, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 1995. Το αδύναμο δολάριο περιορίζει την αξία των ιαπωνικών πωλήσεων στο εξωτερικό όταν οι εταιρείες τις μετατρέπουν σε γιέν.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα