Περιορίζονται οι απώλειες στις διεθνείς αγορές

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 14:45
UPD:15:04

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να παραμένουν ωστόσο προβληματισμένοι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ντουμπάι.

Χθες, επικράτησε κλίμα πανικού στα διεθνή χρηματιστηρία εξαιτίας της αδυναμίας δύο εκ των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων του Ντουμπάι να αποπληρώσουν δάνεια συνολικής αξίας 59 δισ. δολαρίων έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικοί τίτλοι αλλά και ο κλάδος του πετρελαίου, μετά τη «βουτιά» της τιμής του αργού κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι.

«Η αγορά ξεκίνησε να κινείται με πτωτικές τάσεις λόγω της κρίσης στο Ντουμπάι», σχολίασε αναλυτής της Charles Stanley, σημειώνοντας ότι οι αγορές αξιών είναι ελαφρώς υπερτιμημένες και, συνεπώς, είναι πιθανή μια διόρθωση.

Στις 14:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,2% στις 986,63 μονάδες.

Απώλειες μεταξύ 0,3% και 1,2% καταγράφουν οι μετοχές των ENI, BP, Royal Dutch Shell και Total, ενώ οι τίτλοι των HSBC, Standard Chartered, Banco Santander και Lloyds Banking Group υποχωρούν 1,5-4,1%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,1%, ενώ ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,2%. Στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει οριακή πτώση 0,03%.

Πτωτικά κινούνται και τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, με τα futures στον S&P 500 να υποχωρούν κατά 29,8 μονάδες, στον Dow Jones industrial average κατά 222 μονάδες και στον Nasdaq 100 κατά 47,25 μονάδες. Σημειώνεται ότι η Wall Street θα κλείσει νωρίτερα σήμερα (18:00 ώρα Ελλάδος).

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα