«Υγιές και σταθερό το τραπεζικό σύστημα»

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 14:26

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και σταθερό, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι υψηλοί, βελτιούμενοι και υψηλότεροι σε σύγκριση με αυτούς τραπεζών άλλων χωρών.

Ο διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος ανέφερε ότι οι αυξήσεις των κεφαλαίων που έγιναν πρόσφατα από πολλές μεγάλες τράπεζες, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και αυτό -εκτίμησε- αντανακλά την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Γ. Προβόπουλος: Υγιές και σταθερό το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας

Γ. Προβόπουλος: Υγιές και σταθερό το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας

Σύμφωνα με τον κ.Προβόπουλο, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν πλέον να απεμπλακούν το 2010 από το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συνεργασιών για τις ανταλλαγές απόψεων για την ελληνική οικονομία και τις εξελίξεις και προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Εν τω μεταξύ, τη συνδρομή των τραπεζών στην προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας και ενίσχυσης της ρευστότητας, ζήτησε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της κατά την εγκατάσταση του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα.

Λ. Κατσέλη: Ενέσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας εν μέσω κρίσης

Λ. Κατσέλη: Ενέσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας εν μέσω κρίσης

Έχουμε καλή συνεργασία, ανέφερε η κ. Κατσέλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και συμπλήρωσε με νόημα: «Είμαι σίγουρη ότι κι εκείνοι συναισθάνονται το βάρος, αυτή τη στιγμή, της ευθύνης για την ανάταξη της οικονομίας και την παραγωγική αναδιάρθρωση του τόπου».

«Η πιστωτική ασφυξία συνεχίζεται, όπως ξέρετε ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης έπεσε ακόμη περισσότερο στο 4%», παρατήρησε η υπουργός και έκανε λόγο για μεγάλη πρόκληση «τόσο μέσω των σχεδίων νόμων, τα οποία κατατίθενται στη Βουλή την επόμενη βδομάδα για τη ρευστότητα στην αγορά και για την υπερχρέωση των νοικοκυριών, όσο και μέσα από τη μεγάλη "ένεση" που θα δώσουμε με την αύξηση των επενδυτικών προγραμμάτων, μιας και το το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα φτάσει στα 10 δισ.€».

«Πρόκειται για "ενέσεις" με σκοπό την αναθέρμανση της οικονομίας, εν μέσω κρίσης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα», υπογράμμισε η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σταδιακά, γύρω στο Μάιο με Ιούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα