Σύσταση ομάδων εργασίας γάλακτος - εσπεριδοειδών

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 21:26
UPD:01/12/2009 10:40

Στη σύσταση ομάδας εργασίας γάλακτος, η οποία θα συναντάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό την εξέταση των επιμέρους θεμάτων, συμφώνησαν σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι εκπρόσωποι των Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής.

Στη σύσκεψη, παρουσία του Υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, μετείχαν εκπρόσωποι των φορέων των κτηνοτρόφων του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το εισόδημα των κτηνοτρόφων. Είναι επιλογή μας να συμπαραταχθούμε με τους πολλούς και όχι με τους νονούς που βαφτίζουν τα εισαγόμενα ΅ελληνικάΆ και που δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και ασυδοτούν σε βάρος και των ελλήνων κτηνοτρόφων και των καταναλωτών», τόνισε ο υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συναντήθηκε επίσης σήμερα με εκπροσώπους φορέων του κλάδου των εσπεριδοειδών.

Στη σύσκεψη, παρουσία της υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή και του υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, μετείχαν εκπρόσωποι Ομάδων Παραγωγών, Ιδιωτικών και Συνεταιριστικών επιχειρήσεων χυμοποίησης, Συλλόγων εξαγωγέων, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, συμφωνήθηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας Εσπεριδοειδών που θα συναντηθεί εκ νέου για να εξετάσει τα επί μέρους θέματα.

«Μέσω ενός κοινωνικού διαλόγου στοχεύουμε στην άμεση και αποτελεσματική επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, από την παραγωγή μέχρι την αγορά», δήλωσε η κ. Μπατζελή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα