«Βουτιά» και σήμερα για τα χρηματιστήρια Αμπου Ντάμπι και Ντουμπάι

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 08:50
UPD:09:56

«Βουτιά» και σήμερα -για δεύτερη συνεχόμενη μέρα- για τα χρηματιστήρια του Ντουμπάι και του Αμπου Ντάμπι, τα οποία άνοιξαν με πτώση 6,25% και 5,91% αντίστοιχα.

Η κατρακύλα στα χρηματιστήρια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμπαρασύρει σήμερα και την αγορά του εμιράτου του Κατάρ, με το δείκτη της Doha Securities Market σε ελεύθερη πτώση, με απώλειες 9% στο άνοιγμα.

Η νέα κατακόρυφη πτώση -μετά τη «Μαύρη Δευτέρα», με απώλειες της τάξης του 7,3% για το χρηματιστήριο του Ντουμπάι και 8,3% για εκείνο του Αμπου Ντάμπι- σημειώνεται παρά την ανακοίνωση της Dubai World κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση πολλών εκ των εταιρειών της, μεταξύ των οποίων και η γιγαντιαία κατασκευαστική εταιρεία Nakheel.

Στο πρώτο της ανακοινωθέν από την ανάφλεξη της κρίσης την περασμένη Τετάρτη, η Dubai World διευκρινίζει πως «η διαδικασία αναδιάρθρωσης αφορά την Nakheel World και την Limitless World», όπως επίσης και άλλες εταιρείες του ομίλου, μεταξύ των οποίων και του γίγαντα των λιμενικών DP World, «οι οποίες βρίσκονται σε μία σταθερή οικονομική κατάσταση».

Ο όμιλος ενημερώνει επίσης πως «η διαδικασία αναδιάρθρωσης θα περιλάβει πολλές φάσεις μεταξύ των οποίων η εκτίμηση των εναλλακτικών λύσεων, στις οποίες συγκαταλέγεται και η πώληση περιουσιακών στοιχείων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα