Dubai World: Αναδιάρθρωση χρέους 26 δισ. δολ.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 09:03
UPD:11:36

Η εταιρεία επιδιώκει την καθυστέρηση πληρωμών του ημίσεως των υποχρεώσεών της ύψους 59 δισ. δολ., περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί αρνητικά η ανάκαμψη του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος από την πιστωτική κρίση.

Εποικοδομητικές συνομιλίες με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση χρέους 26 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεώσεων των σκελών της, Nakheel World και Limitless World, ξεκίνησε η Dubai World.

Το έλλειμμα των θυγατρικών, όπως η Infinity World Holding, η Istithmar World και η Ports & Free Zone World, θα εξαιρεθεί από τις συνομιλίες δεδομένου ότι οι εταιρείες αυτές «βρίσκονται σε σταθερή οικονομική κατάσταση», ανακοίνωσε η Dubai World μία από τις τρεις κύριες κρατικές εταιρείες του εμιράτου.

Η εταιρεία επιδιώκει την καθυστέρηση πληρωμών του 50% των υποχρεώσεών της ύψους 59 δισ. δολαρίων, μετριάζοντας τις ανησυχίες για εκτροχιασμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Στις ΗΠΑ, οι μετοχές ανέκτησαν τις απώλειές τους μετά την ανακοίνωση της Dubai World, ωθώντας τον Standard & Poor’s 500 Index 0,4% υψηλότερα.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στα Χρηματιστήρια του Ντουμπάι και του Αμπου Ντάμπι, χθες, μετά την ανακοίνωση της κρατικής Dubai World ότι ενδέχεται να καθυστερήσει τις πληρωμές του χρέους της.

Ο Dubai Financial Market General Index υποχώρησε 7,3% στις 1.940,36 μονάδες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2008. Στο Αμπου Ντάμπι ο ADX Index υποχώρησε 8,3% τα μέγιστα από την έναρξη του υπολογισμού του το 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα