Συγκρατημένες κινήσεις

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν χθες στις αγορές μετοχών. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν, ωστόσο, και πάλι η «όρεξη» των επενδυτών για μέταλλα, αλλά και νομίσματα υψηλών αποδόσεων, όπως το ευρώ.

Οι αναλυτές δεν βλέπουν τέλος στην κούρσα του χρυσού, ο οποίος χθες κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα 1.216 δολ. η ουγκιά. Εντυπωσιακά είναι και τα κέρδη για το χαλκό, που αναρριχήθηκε σε νέα υψηλά 14 μηνών.

Πιο συγκρατημένες ήταν οι κινήσεις των επενδυτών στις αγορές μετοχών. Οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν ελαφρά κέρδη, με τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Dow Jones και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κυμαίνονταν έως αργά ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες.

Τις ισχυρότερες πιέσεις στην αγορά της Νέας Υόρκης δέχθηκε ο κλάδος ενέργειας εξαιτίας και της πτώσης των τιμών του αργού. Με ελαφρά κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, ενώ οι αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ σκαρφάλωσε πολύ κοντά σε υψηλά 16 μηνών έναντι του δολαρίου.

Στη συνέχεια τα κέρδη του περιορίστηκαν ελαφρά εν μέσω προειδοποιήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι είναι υπερτιμημένο. Παρέμεινε, πάντως, πάνω από το όριο του 1,50 δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα