Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 05:24
UPD:05:34

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάϊο, καθώς το αδύναμο γιέν ώθησε υψηλότερα τις μετοχές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών με ηλεκτρονικά, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι η οικονομία των ΗΠΑ βελτιώθηκε.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1% φθάνοντας στις 121,05 μονάδες στις 11:05 π.μ. στο Τόκιο. Αυτήν την εβδομάδα ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 6,3%, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το πενθήμερο που έληξε στις 8 Μαΐου. Ο δείκτης έχει αναρριχηθεί 71% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι τα κυβερνητικά πακέτα οικονομικής στήριξης αναζωογονούν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 2,3% σημειώνοντας σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της Ασίας-Ειρηνικού.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,3%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi ισχυροποιήθηκε 0,7%. Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο για τρίτη ημέρα μετά τα σχόλια της Fed για την οικονομία των ΗΠΑ.

Το γιέν υποχώρησε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων και διαπραγματεύθηκε στα 87,78 ανά δολάριο σήμερα, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε για τρίτη ημέρα φθάνοντας επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου. Η υποτίμηση του γιέν αυξάνει την αξία των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών όταν μετατρέπουν τις πωλήσεις τους στο ιαπωνικό νόμισμα.

Την εβδομάδα που πέρασε το γιέν αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 14 ετών έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και μέσα στο έτος κυμάνθηκε στα 93,89, τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των νομισμάτων το 1971.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα