Συμφωνία με τους εργαζομένους «βλέπει» ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 22:10

Στην εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι θα καταλήξουν σε συμφωνία με την οποία θα εξασφαλίζεται ειρήνη μακράς διάρκειας προέβη ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γ. Ανωμερίτης, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ ψήφισαν θετικά, η ΝΔ «λευκό», το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν κατά του διορισμού του κ. Ανωμερίτη με το αιτιολογικό ότι καλείται να εφαρμόσει τις κυβερνητικές πολιτικές με τις οποίες η Αριστερά διαφωνεί.

Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, οι οποίες χθες κατέληξαν σε επτά σημεία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα «κλείσει το συμφωνητικό», έτσι ώστε να «κλείσει και ο κύκλος της ανασφάλειας» για κείνους, όπως ανέφερε.

Απαντώντας σε επισημάνσεις του κ. Δημήτρη Σιούφα, χαρακτήρισε οικονομικά συμφέρουσα την σύμβαση, ενώ ως «ελάττωμά της» ανέφερε το ότι «παραδώσαμε την προβλήτα ΙΙ, ενώ δεν είχαμε κατασκευάσει την άλλη». Ως «ελάττωμα» επίσης ανέφερε τις προσθήκες που επέφερε το υπουργείο Οικονομικών στο φορολογικό σκέλος της σύμβασης. Στο σημείο αυτό ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Cosco για την «βελτίωση των όρων» της σύμβασης.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της διοίκησής του ο κ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ότι μία εξ αυτών αφορά στην ολοκλήρωση της προσπάθειας σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού. Ακόμη ενημέρωσε ότι εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την ίδρυση μιας Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων για να επιλύει τα θέματα που ανακύπτουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα