Νευρικό κλίμα

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Συγκρατημένες ήταν για άλλη μία ημέρα οι κινήσεις των επενδυτών στις αγορές μετοχών, καθώς ευχάριστες ειδήσεις από το επιχειρηματικό μέτωπο αντισταθμίστηκαν από απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Νευρικό ήταν το κλίμα στις αγορές συναλλάγματος και μετάλλων.

Στη Wall Street κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης οι δείκτες κατέγραφαν κέρδη, καθώς η Βank of America δήλωσε έτοιμη να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια, ενώ οι Comcast και GE επιβεβαίωσαν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία ενός κολοσσού στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Τα στοιχεία για συρρίκνωση του αμερικανικού τομέα υπηρεσιών ωστόσο δημιούργησαν προβληματισμό, με αποτέλεσμα οι Dow Jones και S&P 500 να αμφιταλαντεύονται έως την τελευταία στιγμή ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη. Σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο Nasdaq.

Στην Ευρώπη, ο FTSEurofirst 300 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,2% στις 1.014, 20 μονάδες. Σε επίπεδο κλάδων τις μεγαλύτερες απώλειες είχε αυτός των πρώτων υλών.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ εκτινάχθηκε αρχικά σε υψηλά 16 μηνών έναντι του δολαρίου, για να δεχθεί στη συνέχεια πιέσεις, μετά τις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Τρισέ για τα σχέδια της ΕΚΤ να αποσύρει σταδιακά τα μέτρα ρευστότητας. Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από τα 1.226 δολ. η ουγκιά σκαρφάλωσε προς στιγμήν και ο χρυσός, για να υποχωρήσει στη συνέχεια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα