N. Υόρκη: Πρόσκληση Λ. Κατσέλη για επενδύσεις στην Ελλάδα

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 21:55

Στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να καταστεί η χώρα μας επενδυτικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με ομιλία της στο ετήσιο φόρουμ της εταιρίας «Capital Link», που πραγματοποιείται στο Metropolitan Club του Μανχάταν, στη Ν. Υόρκη.

Το φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και φέρει τον τίτλο: «Ελλάδα: προετοιμάζοντας την ανάκαμψη». Η κ. Κατσέλη είχε την ευκαιρία να εγείρει το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών για τις «ευκαιρίες και τα περιθώρια ανάκαμψης και αναζωογόνησης» που προσφέρει η ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κατσέλη μίλησε για τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την άρση των αντικινήτρων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αναφερόμενη στις προτεραιότητες του Υπουργείου για αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη, διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, καθώς και για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με επενδύσεις στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της κυβέρνησης για ένα «σταθερό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο», για διοχέτευση δημόσιων δαπανών σε επενδύσεις και ενεργοποίηση κοινοτικών κεφαλαίων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, καθώς και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Στο φόρουμ συμμετέχει και η εταιρία Invest in Greece, εκπροσωπούμενη από το Διευθύνοντα Σύμβουλο, Απόστολο Τσουκαλά, ο οποίος παρουσίασε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για επενδύσεις στον κλάδο της Ενέργειας, των Νέων Τεχνολογιών και του κτηματομεσιτικού χώρου. Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε τον «εξωστρεφή ρόλο» της ελληνικής οικονομίας καθώς και το σύνολο των ενεργειών που χρειάζεται να έχουν υπόψη τους οι επενδυτές στην εφαρμογή των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και την Ομογένεια.

Η κ. Κατσέλη αναμένεται απόψε (ώρα Ελλάδας) να σημάνει το καμπανάκι για τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα