Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:25
UPD:05:33

Πτωτικά από τα υψηλότερα επίπεδα 15 μηνών κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά της συρρίκνωση του κλάδου παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι ακόμα εύθραυστη.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,4% φθάνοντας στις 121,19 μονάδες στις 10 π.μ. στο Τόκιο, μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης αναρριχήθηκε αυτήν την εβδομάδα 6,5%, οδεύοντας για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από την χρονική περίοδο που έληξε στις 8 Μαΐου. Από τις 9 Μαρτίου και τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών ο περιφερειακός δείκτης έκανε ράλι 72% εν μέσω ενδείξεων ότι τα ανά τον κόσμο κυβερνητικά μέτρα στήριξης αναζωογονούν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,4%. Η κυβέρνηση της χώρας θα ανακοινώσει στις 9 Δεκεμβρίου χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έναντι της εκτίμησης του 4,8% νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε απώλειες 1,2%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index υποχώρησε 0,3% στο Ουέλινγκτον. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες και σε ποσοστό 0,8%. Ο Institute for Supply Management’s index που αποτελεί περίπου το 90% της οικονομίας των ΗΠΑ βυθίστηκε στο 48,7 τον Νοέμβριο έναντι πρόβλεψης συνολικά 71 οικονομικών αναλυτών στο 51,5. Στο 50 βρίσκεται το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα