Μέτρα στήριξης της απασχόλησης ανακοίνωσε ο Ομπάμα

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 19:27
UPD:19:30

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ένα δημόσιο πρόγραμμα κατασκευής υποδομών σε όλες τις ΗΠΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να διαφανεί καθαρά ότι ο Λευκός Οίκος δεν ενισχύει μόνο τη Γουόλ Στριτ, αλλά και τη Μέιν Στριτ, τους απλούς Αμερικανούς.

Μία σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης, παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στη διάρκεια ομιλίας του στη Λέσχη διαμόρφωσης γνώμης «Brookings».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι σε μία περίοδο μεγάλων δημοσίων ελλειμμάτων «συνταγή-θαύμα» δεν υφίσταται προκειμένου να επιτευχθεί η ταχεία μείωση του αριθμού των ανέργων σε μονοψήφιο αριθμό.

«Πάμε πάντως προς τη σωστή κατεύθυνση», υπογράμμισε.

«Η πρόκληση, που έχουμε μπροστά μας, είναι να 'συνδυάσουμε' οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει το χάσμα χρόνου μεταξύ της ανάκαμψης και των αθρόων προσλήψεων από τους επιχειρηματίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ένα δημόσιο πρόγραμμα κατασκευής υποδομών σε όλες τις ΗΠΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να διαφανεί καθαρά ότι ο Λευκός Οίκος δεν ενισχύει μόνο τη Γουόλ Στριτ, αλλά και τη Μέιν Στριτ, τους απλούς Αμερικανούς, ενώ πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές του μέσου της προεδρικής θητείας.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος άφησε χθες να εννοηθεί ότι όσα κονδύλια έμειναν αδιάθετα από το πρόγραμμα κρατικής στήριξης στην ομοσπονδιακή οικονομία, προϋπολογισμού 787 δισ.δολαρίων -περίπου 200 δισ.δολ- θα διατεθούν υπέρ της απασχόλησης.

Το μέτρο αυτό έγινε σήμερα δεκτό με επιφυλακτικότητα καθώς οι πολιτικοί αντίπαλοι επεσήμαναν ότι τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να «γυρίσουν» κατευθείαν στο δημόσιο Ταμείο, τώρα που το έλλειμμα του τρέχοντος ομοσπονδιακού προϋπολογισμού έχει διαμορφωθεί στο ένα τρισ. δολάρια.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα