ΣΕΒ: Χωρίς ανάπτυξη δεν λύνονται τα διαρθρωτικά προβλήματα

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 19:45

O κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι «πρωταρχικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση θα έχει η ιδιωτική πρωτοβουλία, μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, βοηθούμενες από παραγωγικές ξένες επενδύσεις, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη».

A- A A+

«Χωρίς ανάπτυξη δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε κανένα από τα διαρθρωτικά μας προβλήματα. Με ανάπτυξη, και οι λύσεις θα είναι μόνιμες και η κοινωνική συνοχή θα διασφαλιστεί».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, προσφωνώντας την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο της συνάντησής της με το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι «πρωταρχικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση θα έχει η ιδιωτική πρωτοβουλία, μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, βοηθούμενες από παραγωγικές ξένες επενδύσεις, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η συζήτηση για τον καθορισμό των αναπτυξιακών λεωφόρων του μέλλοντός μας, πρέπει να ξεκινήσει οργανωμένα και να περιλάβει όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς συντελεστές –να γίνει, τώρα, κύριο θέμα του εθνικού κοινωνικού διαλόγου».

«Σκοπός είναι να περιγράψουμε τις νέες κατευθύνσεις, τους νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας που θα δώσουν την προστιθέμενη αξία, τις δουλειές και τα εισοδήματα του αύριο, καθώς και τις οριζόντιες πολιτικές, που θα κινητοποιήσουν τα κεφάλαια και το ανθρώπινο δυναμικό να εκμεταλλευθούν τις νέες ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς