Trastor: Απόκτηση ακινήτου στον ¶λιμο έναντι €13 εκατ.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:39

Στην απόκτηση νεόδμητου κτιρίου καταστημάτων με υπόγειο γκαράζ επί της Λ. Αλίμου 36-40 στο Δήμο Αλίμου, έναντι 13 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Trastor ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της.

Το ακίνητο – συνολικής επιφάνειας 6.600 τ.μ. επί οικοπέδου έκτασης 3.919 τ.μ. – είναι πλήρως μισθωμένο στις αλυσίδες ENTOS και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, με καινούργια 20ετή και 12ετή συμβόλαια αντίστοιχα, και θα τεθεί σε λειτουργία εντός του Δεκεμβρίου 2009.

Όπως σημειώνει η Trastor, η συναλλαγή έγινε μέσω εξαγοράς της ιδιοκτήτριας εταιρείας Rembo AE - θυγατρικής της Pasal Development - η οποία διαθέτει ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το ακίνητο, έναντι καταβλητέου τιμήματος 4,6 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην αξία του ακινήτου αφαιρουμένων υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων 8,4 εκατ. ευρώ.

Η αρχική καθαρή μισθωτική απόδοση του ακινήτου ανέρχεται σε 7,5%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 13,49 εκατ. ευρώ.

«Η παραπάνω επένδυση εντάσσεται στην νέα επενδυτική στρατηγική της TRASTOR που έχει στόχο την δημιουργία ενός διευρυμένου και βελτιωμένης διασποράς χαρτοφυλάκιο, που θα εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα ένα σταθερό εισόδημα από ακίνητα και ταυτόχρονα υψηλές αποδόσεις και προοπτικές για υπεραξίες», υπογραμμίζει η Trastor στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα