Διευρύνεται η συνεργασία Ελλάδος-Ρωσίας στον τομέα των μεταφορών

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:57

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Ιγκόρ Λεβίτιν, ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων των δύο υπουργείων που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2010, με μία νέα συμφωνία για τις οδικές μεταφορές.

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, το ενδεχόμενο λειτουργίας σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μόσχας μέσα στο 2010.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Ιγκόρ Λεβίτιν, ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων των δύο υπουργείων που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2010, με μία νέα συμφωνία για τις οδικές μεταφορές. Όσον αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, οι δύο υπουργοί δήλωσαν αποφασισμένοι να βελτιώσουν το ισχύον πλαίσιο, με στόχο να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών, ενώ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, ο κ. Ρέππας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ίσως και εντός του 2010, να λειτουργήσει μία σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης-Μόσχας, με συχνότητα δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο κ.Λεβίτιν χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητικές τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα, τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος στον τομέα των μεταφορών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που μπορούν να προωθηθούν, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των μεταφορικών εταιρειών των δύο χωρών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα