Επιφυλάξεις ΕΒΕΑ για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 17:37

Επιφυλάξεις για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση διάλογο ουσίας και όχι προσχηματικό με τις αποφάσεις ήδη ειλημμένες.

Αν και επισήμανε πως ο επιχειρηματικός κόσμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες: «Επί της ουσίας πάντως και από την πρώτη ανάγνωση των μέτρων που μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου, το Ε.Β.Ε.Α. εκτιμά ότι χρήζουν περαιτέρω μελέτης και επεξεργασίας, κυρίως σε ότι αφορά στη δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής εφαρμογής τους. Ακόμη, επισημαίνει την απουσία συγκεκριμένων δράσεων με αναπτυξιακή διάσταση».

«Οι αγορές, πάντως, από ότι φαίνεται δε θεωρούν ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα καταστεί εφικτή η επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας ούτε, προφανώς, ότι θα επιτευχθεί η επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα