Ικανοποίηση Μπαρόζο για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 17:46
UPD:17:47

«Είναι βήματα προς την ορθή κατεύθυνση και η Κομισιόν στηρίζει την Ελλάδα σε αυτήν την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκτιμώντας πως θα έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα.

«Είναι βήματα προς την ορθή κατεύθυνση και η Κομισιόν στηρίζει την Ελλάδα σε αυτήν την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Σταύρου Λαμπρινίδη σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Λαμπρινίδης ρώτησε τον κ. Μπαρόζο αν έχει εξετάσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κι αν μπορεί να δηλώσει ρητά ότι η εφαρμογή των μέτρων θα βοηθήσει στην έξοδο από την οικονομική και θεσμική κρίση που κληρονόμησε η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Στην ερώτησή του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα επιτόκια δανεισμού ενός κράτους μέλους στις διεθνείς αγορές επηρεάζονται από το γενικό κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας, που με τη σειρά του επηρεάζεται εν μέρει από τις κατά καιρούς δηλώσεις επισήμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε επίσης ότι, επιπλέον της όποιας αντικειμενικής αξιολόγησης μίας χώρας, κερδοσκόποι συχνά εκμεταλλεύονται ασάφειες στις παραπάνω δηλώσεις προκειμένου να αποκομίσουν υπέρμετρα κέρδη εναντίον κρατών μελών όπως η Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα