ΥΠΟΙΚ: Διπλό στοίχημα η τακτοποίηση των οικονομικών

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 17:23
UPD:19:21

«Υπάρχει ένα διπλό στοίχημα, να μπορέσουμε να βάλουμε τάξη στα οικονομικά μας, προς όφελος του Έλληνα πολίτη, αλλά και απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους και στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ μετά από τη συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του και εκτίμησε: «Αυτό το διπλό στοίχημα θα το κερδίσουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμη ότι ανέλυσε στον Γερμανό υπουργό, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «τις πολιτικές που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, τις πρωτοβουλίες για τους επόμενους μήνες, αλλά και τα επόμενα χρόνια, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος και ταυτόχρονα την ανάκαμψη της οικονομίας».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Mείωση του ελλείμματος και ταυτόχρονα ανάκαμψη της οικονομίας

Γ. Παπακωνσταντίνου: Mείωση του ελλείμματος και ταυτόχρονα ανάκαμψη της οικονομίας

«Το πλαίσιο, δηλαδή, των πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού, που πιστεύουμε ότι δίνει ένα πολύ καθαρό στίγμα για το πώς θέλουμε να ξαναδημιουργήσουμε βιώσιμα οικονομικά, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τους πιο αδύναμους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της γερμανικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει, είναι το θέμα της αξιοπιστίας».

«Οι εταίροι μας θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή γίνονται σοβαρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, περιμένουν να δουν, όμως, έργα και αυτό θα αποτυπωθεί αφενός μεν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τον Ιανουάριο, αλλά, βεβαίως, και στην πορεία της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες», συμπλήρωσε

Δήλωσε ακόμα ότι υπάρχει βούληση «για συγκράτηση των δαπανών, για αύξηση των εσόδων, για πολιτικές που αντιμετωπίζουν το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αυτές οι πολιτικές υλοποιούνται και υλοποιούνται προς όφελος του Έλληνα πολίτη».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμα ότι ενημέρωσε τον ομόλογό του για «τα χρέη των νοσοκομείων σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι και γερμανικές εταιρείες».

«Υπάρχει μια διαδικασία εξόφλησης των χρεών αυτών, η οποία έχει ξεκινήσει, σε συζήτηση με τις εταιρείες», πρόσθεσε. Σχετικά με το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είπε ότι υπάρχει μία προσπάθεια επίλυσης, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα