Στην ΕΚΤ αποστέλλεται το ν/σ για τις ρυθμίσεις χρεών

«Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για τις τράπεζες»
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 20:16
UPD:20:48

Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποσταλεί τη Δευτέρα το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προκειμένου να διατυπώσει σχετική γνώμη.

Αυτό γνωστοποίησε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα διαβεβαίωνε πως στο νομοσχέδιο υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Επισήμανε ακόμη πως εν όψει ης σύνταξης του σχεδίου νόμου, το υπουργείο συμπεριέλαβε στις τελικές ρυθμίσεις για τις ενήμερες οφειλές τις παρατηρήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, και εισήγαγε όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας που η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος είχε προτείνει εγγράφως για τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Ως εκ τούτου, το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης όσον αφορά τις ενήμερες οφειλές έχει περιορισθεί σημαντικά και είναι στοχευμένο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, κατά τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες επιπτώσεις στην ρευστότητα των τραπεζών» προσθέτει.

Σημειώνει τέλος ότι το υπουργείο ακολούθησε διαδικασία άτυπης διαβούλευσης και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν διαταράσσεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα