Yell: Στα ύψη οι μετοχές μετά τις φήμες για εξαγορά από την Google

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 12:13

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε ένα μήνα σημείωσαν σήμερα στο Λονδίνο οι μετοχές της Yell Group Plc, της εκδότριας του βρετανικού χρυσού οδηγού, καθώς εικάζεται ότι η Google Inc. θα κάνει προσφορά για την εξαγορά της.

Οι μετοχές της Yell σημείωσαν άνοδο έως 4,4%, τη μεγαλύτερη από τις 10 Δεκεμβρίου. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν 5,50 πένες, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στις 331,25 πένες στις 8:37 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε 2,6 δισ. λίρες (5,1 δισ. δολ.).

H βρετανική εφημερίδα «The Independent» σε σημερινό της δημοσίευμα ανέφερε ότι πηγή της αγοράς άκουσε προσφορά στις 500 πένες ανά μετοχή της Yell από την Google.

H Yellow Book, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έκδοσης χρυσών οδηγών στις ΗΠΑ, αποτελεί περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της Yell. Η τελευταία, η οποία διαχωρίστηκε από το πρώην μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών BT Group Plc το 2001, ανταγωνίζεται με εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η AT&T Inc. και με τις εταιρείες μηχανών εύρεσης, συμπεριλαμβανομένης της Google.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα